Esimese maratoni võitja korraldab matkasarja

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese Tartu maratoni naisarvestuse võitja ja matkasatja korraldaja Helle Tallo
Esimese Tartu maratoni naisarvestuse võitja ja matkasatja korraldaja Helle Tallo Foto: Ove Maidla / Postimees

Populaarsust kogunud ja juba traditsiooniks saanud Otepää matkad alustavad uut hooaega. Esimene matk on kavas 9. veebruaril, selgub Otepää valla kommunikatsioonispetsialisti edastatud teatest.

Otepää valla spordispetsialist Harald Laidre sõnas, et sellel hooajal on kavas 11 matka, nende hulgas öömatk 18. mail.

Matkamine käib sarnaselt eelmistele aastatele, kus igal osalejal tuleb vabalt valitud liikumisviisil – suusatades, jalgsi, joostes, kepikõndi tehes või rattaga – jõuda matka sihtpunkti. Sarnaselt eelmise aastaga on ette antud soovituslik tähistatud matkamarsruut.

Kõik matkajad saavad esimesel osalemiskorral endale matkapäeviku talispordimuuseumist või sihtpunktist Poslovitsast.

Matkapäevikust leiab infot matkade kohta ning sinna kogutakse osalemist kinnitavaid templeid. Matkahooaja lõpetamisel ootavad rohkem marsruute läbinud matkajaid auhinnad. Sihtpunktid on avatud kella 9–11 ja nendes ootab matkajaid sooja tee või värskendava joogiga matkajuht Helle Tallo.

«2014. aastaks on Valgamaa valitud Eesti spordipealinnaks ja meie valla matkasari kuulub spordipealinna ürituste kavasse,» selgitas Harald Laidre.

Talispordimuuseumi juhataja Jana Mae andis teada, et esimene Otepää matk algab kell 9 muuseumist, mille külastamine on muuseumi 3. sünnipäeva puhul kõigile tasuta. Matkalistele ja muudele huvilistele räägib esimese Tartu maratoni naisarvestuse võitja ja matkasarja korraldaja Helle Tallo ka oma sõidust.

Matkad viib läbi Otepää vald, toetavad Eesti Kultuurkapital ja Otepää talispordimuuseum.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles