Tartu maraton võib toimuda Võrtsjärvel

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Maratoni pearajameister Assar Kütt täna Võrtsjärve jääl proovijälge tõmbamas
Tartu Maratoni pearajameister Assar Kütt täna Võrtsjärve jääl proovijälge tõmbamas Foto: Peeter Liik

Pisut rohkem kui kaks nädalat enne 43. Tartu maratoni starti ei ole Otepää–Elva rajal piisavalt lund ja seetõttu on korraldajad asunud tööle varuplaani kallal. Selle järgi kulgeks kogu maraton Võrtsjärve jääl.

«Esialgse plaani kohaselt oleks uus distants 50kilomeetrine ring, maraton kulgeks mööda Võrtsjärve äärt, peamiselt järve lõunapoolses osas, ja ületaks keskel järve pikuti. Maraton toimuks klassikalises tehnikas,» ütles võistluste direktor Indrek Kelk. «See peab olema vähemalt 50 kilomeetrit pikk, et läheks kirja ametliku Worldloppeti võistlusena.»

Tartu maratoni kommunikatsioonijuhi Peeter Liigi sõnul ei erineks järverada suuresti tavapärasest distantsist. «Pind freesitakse üles. Siis on võimalik jääle teha üsna tavaline suusajälg, mis põhimõtteliselt näeb välja nagu klassikaline suusajälg. See võib olla kohati natuke jäisem ja meenutada rohkem kunstlund, aga see on ka kõik,» rääkis Liik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles