Valgamaa sotsid valisid oma kandidaadid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Randver.
Rein Randver. Foto: valgamaalane.ee

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Valgamaa piirkonna juhatus esitas Euroopa Parlamendi kandidaatideks Euroopa Parlamendi saadiku Ivari Padari, erakonna esimehe Sven Mikseri, noore näitlejanna Liina Raua ning Riigikogu liikme Jevgeni Ossinovski.

«Valgamaa sotsiaaldemokraatidel oleks hea meel näha Euroopa Parlamendis taas oma piirkonna meest Ivari Padarit, kes kogenud eurosaadikuna oskab teiste Euroopa poliitikutega koostööd teha, unustamata seejuures Eestit ja oma kodukoha inimesi. Padar on võidelnud Eestimaa põllumajanduse hea käekäigu eest,» ütles Valgamaa sotsiaaldemokraatide esimees Rein Randver.

Tema sõnul toetavad kohalikud sotsid valimistel ka erakonna esimeest Sven Mikserit, kellel pikaajaline välispoliitika kogemus nii Riigikogu väliskomisjoni kui ka NATO Parlamentaarse Assamblee liikmena. «Jevgeni Ossinovski puhul aga on tegemist inimesega, kellel samuti kogemused välispoliitikas ning kes suudab selgitada poliitilisi otsuseid nii eesti kui ka vene emakeelega inimestele.»

«Samuti toetame noort ja energilist Liina Rauda, kelle osalusel töötati Euroopas välja noortegarantii põhimõtted. Euroopa sotsiaaldemokraatide juhtimisel kiideti need põhimõtted heaks Euroopa Parlamendis ning tehti sealhulgas kohustuslikuks ka Eesti valitsusele,» lisas Randver.

Oma kandidaadid on esitanud sotsiaaldemokraatide Tallinna, Tartu, Järvamaa, Ida-Virumaa, Tartumaa, Pärnumaa, Jõgevamaa ja Harjumaa piirkonnad ning kandidaatideks on üles seatud Sven Mikser, Marju Lauristin, Ivari Padar, Eiki Nestor, Marianne Mikko, Abdul Hamid Turay, Jevgeni Ossinovski, Urve Palo ja Liina Raud.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond kinnitab Euroopa Parlamendi valimiste kandidaadid ja hääletab nimekirja järjestuse 29. märtsil Tallinnas toimuval SDE valimiskogul.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad 25. mail 2014.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles