Pataljon müttab talvisel maastikul

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutspataljoni soomukite kolonn
Scoutspataljoni soomukite kolonn Foto: Küllike Rooväli / Postimees / Scanpix

Täna alustab 400 kaitseväelast Jõgevamaal endisel Puurmani harjutusalal Scoutspataljoni üheksapäevast talvelaagrit. Selle eesmärk on harjutada operatsioone talvisel maastikul.

«Scoutspataljoni nimi seostub avalikkusele pigem välisoperatsioonidega soojades maades, kuid tegelikkuses oleme kiirreageerimisüksus, mis peab aastaringselt, ilmastikuoludest hoolimata, olema võimeline oma ülesandeid täitma,» sõnas õppust juhtiv Scoutspataljoni ülem major Andrus Merilo.

Õppuse käigus harjutavad kaitseväelased rännakut, paiknemisala luuret ja hõivamist ning viivad läbi taktikalisi operatsioone suuskadel soomukite toetusel. Pataljoni staabi- ja tagalakompanii harjutab lisaks haavatute evakuatsiooni ja allüksuste varude täiendamist talvistes tingimustes. Välilaager kulmineerub pataljoni rünnakharjutusega.

Soomukite ja veokite kolonnid liiguvad Paldiskist Puurmani harjutusalale tänal kell 11.30 kuni 17 mööda Paldiski–Tallinna ja Tallinna–Tartu maanteed. Üksused alustavad liikumist tagasi 12. veebruaril kell 7.

Lisaks Scoutspataljonile võtavad neljandat korda korraldatavast talvelaagrist osa kaitseväe Lõuna ja Lääne kaitseringkonnad ning Kaitseliit, kelle Tartu, Jõgeva, Põlvamaa, Valgamaa ja Võrumaa malevate allüksuste 200 liiget teevad skautidele vastutegevust. Pataljoni kahepäevase rünnaku ajal 8. ja 9. veebruaril toetab Scoutspataljoni üksust õhuväe kopter Robinson R-44.

Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisus olev professionaalse väljaõppega iseseisvaks lahingutegevuseks võimeline kiirreageerimisvõimekusega manööverüksus. See koosneb elukutselistest kaitseväelastest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles