Näitus tutvustab poliitikut tema enese pilgu läbi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga kultuurikeskuses oleval Tunne Kelami elu ja tööd tutvustaval näitusel on ka fotosid, millel tulevane poliitik koos emaga. Parempoolne pilt on seejuures tehtud 1939. aastal Toompeal.
Valga kultuurikeskuses oleval Tunne Kelami elu ja tööd tutvustaval näitusel on ka fotosid, millel tulevane poliitik koos emaga. Parempoolne pilt on seejuures tehtud 1939. aastal Toompeal. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Valga kultuurikeskuses on avatud näitus «Tunne Kelam Eestis ja Euroopas». Selle külastaja saab ülevaate Euroopa Parlamendi saadiku lapsepõlvest, kodust, elust ja poliitikuaastatest tema enese ja lähedaste pilgu läbi.

Näitus koosneb kolmest osast. Esimene pakub läbilõiget Kelami lapsepõlvest, kodust ja vanematest. Saab teada, et tema ema Marju Sink oli esimene diplomeeritud naishelilooja Eestis, kes kirjutas palju vaimulikku heliloomingut. Isa Peeter Sink oli aga hinnatud kunstnik ja vaimulik.

Vanemate harmoonilisele ja loomingulisele ühisele elule heitis oma varju sõjajärgne olustik ja Nõukogude okupatsioonirežiimi vaenulik hoiak kristliku maailmavaate suhtes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles