Maratoni tänavu ei tule

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Maratoni jäi lumepuuduse tõttu sellel aastal ära. Tartu Neliküritus koosneb seega kolmest võistlusest
Tartu Maratoni jäi lumepuuduse tõttu sellel aastal ära. Tartu Neliküritus koosneb seega kolmest võistlusest Foto: Peeter Liik

Täna, 10. veebruari päeval kogunenud Tartu maratoni korralduskomitee otsustas, et 16. veebruarile planeeritud 43. Tartu maratoni ei ole võimalik kehvade lumeolude tõttu läbi viia. 15. veebruariks plaanitud lastesõidud on lükatud edasi paremate lumeolude saabumiseni.

«Täna hommikul käisid korraldajad nädalavahetuse vihmasadudest kahjustatud Otepää–Elva trassi vaatamas. Kui veel mõni päev tagasi oli rada kohati vana suusaga sõidetav, siis täna hommikuks oli mitmes kohas suusaraja asemel täiesti must maa,» ütles Tartu maratoni võistluste direktor Indrek Kelk esmaspäeval.

Jaanuari teises pooles hakati võimaliku toimumiskohana kaaluma ka Võrtsjärve, mille jääl oleks toimunud 50 kilomeetri pikkune lauskmaa maraton. «Tänaseks on järve jää kaetud veega ja sinna suusaraja tegemine võimatu,» ütles Kelk.

«Kuna lähipäevade ilmaprognoos lubab jätkuvalt sooja ja vihma, on ebareaalne eelolevaks nädalavahetuseks mingitki suusarada teha,» lisas ta.

Läinud nädalavahetusel leidsid 43. Tartu maratoni avaüritused aset Alutaguse puhke- ja spordikeskuses, kus vaatamata vihmale ja sulale õnnestusid 3. Tartu teatemaraton, avatud raja sõit ja Tervisplussi 13. Tartu maratoni naistesõit täies mahus pidada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles