Piiri tagant paistab töökoht Valgas õige magus

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õmblustööstuse AS M.A.S.I Company Valga tehases töötab 17 piiritagust töölist, kes on ülerõivaliinide juhi sõnul usaldusväärsed, hea distsipliiniga ja kiired.
Õmblustööstuse AS M.A.S.I Company Valga tehases töötab 17 piiritagust töölist, kes on ülerõivaliinide juhi sõnul usaldusväärsed, hea distsipliiniga ja kiired. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga suuremate ettevõtete kõneisikud tõdevad, et spetsialiste palgates pole oluline, kas tegu on lätlase, eestlase või mõnest muust rahvusest inimesega. Nii töötabki nendes kümneid töölisi piiri tagant.

Atria Eesti ASi juhatuse esimehe Olle Hormi sõnul on ettevõtte Valga tehases umbes 20 protsenti kollektiivist ehk pisut rohkem kui 50 töölist Läti kodanikud. «Nad on väga erinevatel ametipostidel, kuid eriti tugevad tegijad just lihalõikuses.»

Tema sõnul on lõunanaabreid meelitanud tööle tulema stabiilne ettevõte ja konkurentsivõimeline palk. «Kaksiklinnas on see piir tegelikult suhteliselt abstraktne ja käiakse tööl ikka seal, kus seda jagub,» lisas Horm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles