Näitus paneb noored mõtlema

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11. klassi õpilane Viktoria Ossipuk koolikaaslastele rändnäitust «Anne Frank – ajalugu tänaseks päevaks» tutvustamas.
11. klassi õpilane Viktoria Ossipuk koolikaaslastele rändnäitust «Anne Frank – ajalugu tänaseks päevaks» tutvustamas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga vene gümnaasiumi saalis on üleval rändnäitus holokaustis hukkunud juuditüdruku Anne Franki loost. Õpilasgiidide juhendamisel on sellega tutvust teinud kõik õpilased kuuendast klassist alates.

Vene gümnaasiumi õpetaja Pilvi Pindma sõnul tuntakse väljapaneku vastu üle Eesti nii suurt huvi, et tekkinud on lausa järjekord selle saamiseks. «Pika ootamise järel õnnestus mul see Valka tuua ning ootamine tasus end ära. Laste huvi on suur ning tore, et õpilased esitavad ka hulgaliselt teemakohaseid küsimusi. Nad kuulavad meie õpilastest giidide tutvustust suure tähelepanuga.»

Esmaspäeval, kui Valgamaalane näitust uudistamas käis, oli kooli saalis parajasti 12. klassi ajalootund. «Neil on ajaloos teema «Inimsusevastased kuriteod», seega on näitusega tutvumine väga asjakohane,» lisas õpetaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles