Kiri: Turvalisus – kodaniku enda asi?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paistab, et meie valitsus ei saa kuidagi seadusi paika pandud. Praegused paistavad pigem kurjategijat kaitsvat kui karistavat. Ei möödu päevagi, kus toime ei panda mõnd kuritegu. Paljud kannatanud ei pöördugi aga alati seaduse poole, kuna teavad, et abi loota pole.

Samas topitakse oma nina igale poole, kuhu veel võimalik. Nagu meil Iraagist ja Afganistanist veel vähe oleks, peab ka Aafrikasse tikkuma. Selle asemel, et kuskil võõrsil sõdida, võiksid need noored mehed töötada kodumaal politseis või tuletõrjes. Politseinikest ja päästjatest on meil suur puudus ja nende tööd ei hinnata vääriliselt.

Isegi olümpiamängudest taheti poliitika teha. Kõigi maailma hädades süüdistatakse Venemaad. Propagandat süstitakse rahvale nagu arstirohtu ning õhutatakse vaenu rahvaste vahel. Kuni vaesed omavahel kaklevad, on aga hea makse kergitada. Õige on astmeline tulumaks, aga meil ei taheta sellest kuuldagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles