Lähipäevil lõõtsub mehine tuul

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja / Scanpix

Täna, 7. märtsil jõuab Norra merele väga äge madalrõhkkond ja laieneb servaga Läänemerele. Tihedamad sajud jõuavad üle Skandinaavia Soome, aga Eestini tõenäoliselt ei ulatu. Tuul pöördub edelasse, on öösel mandril veel nõrk, saartel muutub peale keskööd juba tuntavamaks. Päeval jätkub edelatuule tugevnemine. Õhutemperatuur on öösel -3..+1, päeval +2..+7°C.

Laupäeval liigub aktiivne madalrõhkkond Skandinaavia põhjaossa ja selle servas puhub Läänemerel ja Eesti rannikuvetes väga tugev tuul. Puhangud ulatuvad sisemaal 15, saartel ja rannikul 20 m/s. Õhtu poole pöördub tuul läände ja jääb nõrgemaks. Sajupilvede vöönd liigub hommiku ja ennelõuna jooksul üle Eesti, sajab vihma ja lörtsi. Õhtu poole taevas selgineb. Õhutemperatuur on öösel 0..+3, päeval +2..+6°C.

Pühapäeval kõrgrõhkkonna mõju tugevneb, saju võimalus on väike ja taevas selgem. Tuul ööks veidi rahuneb ja puhub läänekaarest. Päeval jõuab Norra merele juba uus väga äge madalrõhkkond ja laieneb üle Skandinaavia Läänemerele. Tuul pöördub edelasse ja tugevneb taas, õhtupoolikul võib Saaremaal ja Hiiumaal puhanguid juba 18 m/s olla. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, päeval +3..+7°C.

Esmaspäeval liigub aktiivne tsüklon Norra merelt üle Skandinaavia põhjatipu itta ja selle lõunaservas tuleb Läänemere ääres tugeva edelatuulega öö. Päeva peale annab tuul järele. Kohati sajab ka vihma. Õhutemperatuur on öösel 0..+4, päeval +4..+9°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles