Kulupõlengute hooaeg algas tänavu varakult

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõlengud on kahjuks iga-aastane probleem. Pildil kahe aasta taguse põlengu jäljed Valgas Viadukti tänava ümbruses.
Kulupõlengud on kahjuks iga-aastane probleem. Pildil kahe aasta taguse põlengu jäljed Valgas Viadukti tänava ümbruses. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reede õhtupoolikul said päästjad väljakutse Valka Tuubi tänava lõppu, kus põles umbes 200 ruutmeetrit kulu. Tänavu on kulupõlengud alanud mullusega võrreldes pea kuu aega varem.

Päästeameti pressiesindaja Astra Pintson-Käo sõnul kustutati reedene põleng kohalike abiga kiirelt ning lähedalasuvasse metsa tuli ei levinud.

«Ei saa eitada, et kulupõlenguid tuleb aastatega aina juurde, aga mitte iial pole kulupõlengud alanud nii varakult kui tänavu – veebruari lõpus, märtsi alguses. Vahel on neid rohkem, vahel vähem, olenevalt ilmastikust,» rääkis Pintson-Käo. Kulupõlengute algusaeg sõltub ilmadest ja lume sulamisest, maapinna kuivades muutub kuluhein tuleohtlikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles