Raudteeühendus Valgaga paraneb

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni diiselrong Valga jaamas.
Elroni diiselrong Valga jaamas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti reisirongiliiklust korraldav Elron avaldas täna oma kodulehel uue, 1. juunist kehtima hakkava sõiduplaani, millega täieneb väljumiste arv mitmel suurema reisijate arvuga liinil.

«Uus sõiduplaan toob Eesti eri piirkondade reisijatele senisest rohkem liikumisvõimalusi,» selgitas Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip.

«Plaan sündis koostöös maavalitsustega ning oleme selles maksimaalselt arvestanud kõigi piirkondade huvisid ja soove. Alati ei ole huvid kattuvad. Näiteks suuremate linnade elanikud tahaksid Tallinnasse jõuda väheste peatustega kiirrongidega, kuid väiksemate kohtade rahvas sooviks rongile saada kodukohast, mistõttu pidime otsima kompromisse ja need ka leidsime,» lisas Ossip.

«Näiteks Tartu–Tallinna liinile lisandub kaks uut väljumist, Valga liinile lisandub kolmas väljumine, Rakvere liinile tuleb samuti täiendav väljumine. Kaks kuud oleme hoolega jälginud reisijate liikumisi, mistõttu usun, et uus sõiduplaan sobib võimalikult paljudele. Juuniks oleme kätte saanud kõik tellitud diiselrongid ning uue sõiduplaani jõustumisel töötame juba täie võimusega,» rääkis Ossip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles