Kelmid tegutsevad taas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon.Foto on illustreeriv
Mobiiltelefon.Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 14. märtsi pealelõunal helistati lühikese aja jooksul kahele Viljandis elavale vene keelt kõnelevale inimesele ning teavitati, et nende lähedane isik on sattunud õnnetusse. Edasiste sekelduste vältimiseks nõuti neilt inimeselt sularaha.

Täna kella 13.30 paiku helistas venekeelt kõnelev noormees Viljandi linnas elavale keskealisele mehele, esitles ennast kui sugulast ning teavitas, et temaga on juhtunud õnnetus. Ebameeldiva olukorra lahendamiseks küsis kõne teinud isik mehelt suuremat summat sularaha. Kuna küsitud summa oli väga suur, palus mees selle organiseerimiseks aega.

Täpsustamaks tekkinud olukorda helistas Viljandis elav mees oma sugulastele ning nendega vestlemisel selgus, et lähedastega on kõik korras ning mingit õnnetust juhtunud ei ole. Kahtlasest telefonikõnest teavitas mees seepeale politseid.

Ka teine Viljandis elav välja valitud ohver sai täna pealelõunal sarnase sisuga telefonikõne, milles ennast sugulasena esitlenud isik teavitas naist juhtunud õnnetusest. Sellgi korral küsiti edasiste sekelduste vältimiseks sularaha. Kuna kõne saanud naisele tundus asi kahtlane ning ta hakkas pärima erinevaid küsimusi, katkestas raha küsinud isik telefonikõne. Ka sel korral teavitas naine juhtunust kohe politseid.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Aleksandr Naidis ütles, et kelmide välja valitud Viljandi inimesed tegutsesid antud olukorras väga õigesti ja teatasid kahtlastest telefonikõnedest kohe politseile – nii peaksid käituma kõik, kellele taolise sisuga kõned tulevad.

Politsei palub kõigil, kellele tehakse taolise iseloomuga telefonikõnesid, teatada nendest kohe politsei hädaabinumbril 110. Kui tehakse ettepanek tagasi helistada, siis tuleks see number üles märkida ning samuti politseile teada anda. Mitte mingil juhul ei tohiks raha maksta.

Samuti palub politsei kõikidel inimestel ühendust võtta oma eakate sugulaste ja tuttavatega hoiatamaks neid petuskeemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles