Ilm peaks kiirelt soojenema

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadised sinililled
Kevadised sinililled Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeva, 20. märtsi öösel liikus väike osatsüklon taas üle Liivi lahe kagusse.

Pilvi on keskpäevani hõredalt ja õhutemperatuur tõuseb 0..+3°C-ni, Tallinna-Tartu joonest ida pool võib pisut alla 0°C jääda.

Õhtuks aga läheneb Skandinaaviast juba uus ja märksa aktiivsem madalrõhkkond ning selle eel kandub tihe lume- ja lörtsisadu Eesti lääneserva. Tuul pöördub kagusse ja tugevneb.

Reedel liigub aktiivne madalrõhkkond üle Soome itta ja selle lõunaserva mööda kandub Eesti kohale soe õhumass. Öö hakul sajab lörtsi ja vihma, Kirde-Eestis võib algul ka lund tulla. Pärast keskööd saab suurem sadu läbi. Puhub tugev lõuna- ja edelatuul puhanguti 15, rannikul 18 m/s. Pärast keskööd pöördub kõikjal edelasse ja paisub veel tugevamaks.

Õhutemperatuur võib öö hakul veel alla 0°C olla, hommikuks tõuseb aga +1..+5°C-ni. Ennelõuna on selgem ja sajuta. Pärastlõunal läheb pilvisemaks. Uus sajutsoon võib juba õhtuks Lääne-Eestisse jõuda. Puhub väga tugev edelatuul, puhanguid on sisemaal 15-18, saartel ja rannikul kuni 23 m/s, õhtupoolikul tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on 5..9, Kagu-Eestis 10..13°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles