Süüdimõistetu: mul ei ole seda raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
14aastane Riho (vasakul) ja 21aastane Ago Laanejõe tunnistasid end kohtus süüdi. Kas nad suudavad nõutava summa tagasi maksta, on aga teine küsimus.
14aastane Riho (vasakul) ja 21aastane Ago Laanejõe tunnistasid end kohtus süüdi. Kas nad suudavad nõutava summa tagasi maksta, on aga teine küsimus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohus tunnistas teisipäeval 21aastase Ago Laanejõe ja 14aastase Riho süüdi Tõrva vabaõhulava hoonesse sissetungimises ja selle hävitamises läinud aasta juulis.

Tõrva linnavalitsuse esitatud 43 266 eurose tsiviilhagi rahuldas kohus osaliselt ja mõistis noortelt solidaarselt välja 34 274 eurot. Kohus pidas mõistlikuks nõuda välja kulutused, mida Tõrva tegi lammutustöödeks ja elektri välisvõrgu taastamiseks.

Ago Laanejõe tunnistas ajakirjanikele pärast kohtuotsuse kuulmist, et kaebaks otsuse edasi, aga tal ei ole piisavalt raha, et advokaadile tasuda. Samuti ei olevat Laanejõel raha, et üle 15 000 euro suurust kahjunõuet tasuda. «Eks näis, kuidas tulevikus saab asja lahendada. Keskendun õpingutele,» lausus noormees, kes praegu Valga kaugõppegümnaasiumi viimases klassis käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles