Halvas seisus pühakoda sai tuge

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus seisus olevas Valga Jaani kirikus jätkuvad restaureerimistööd kohe, kui ilm lubab ja kui aprillis remondimahud ja järgmise etapi tööd koos Mati Maanase ja Sille Sombriga üle vaadatud.
Õnnetus seisus olevas Valga Jaani kirikus jätkuvad restaureerimistööd kohe, kui ilm lubab ja kui aprillis remondimahud ja järgmise etapi tööd koos Mati Maanase ja Sille Sombriga üle vaadatud. Foto: Eveliis Eek / Valgamaalane

Teist aastat järjest õnnestus sihtasutusel Valga Jaani Kiriku Renoveerimine pühakodade programmist kiriku remondiks toetust saada. Tänavu on see summa 15 000 eurot.

Programmi «Pühakodade säilitamine ja areng» tänavusest eelarvest antakse eelmainitud summa kiriku torni remondiks. Ometi kinnitavad nii Valga Jaani Kiriku Renoveerimise sihtasutuse juhatuse esimees Sirje Päss kui Peetri-Luke koguduse diakon Kaido Metsoja, et tegu on vaid väikse osaga summast, mis kulub torni täielikuks restaureerimiseks.

«Tegelikult kulub sinna kusagil 80 000–90 000 eurot, aga loomulikult on iga summa meile suur abi ja oleme selle eest väga tänulikud,» ütles Metsoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles