Vägijoogid on Eesti lastele liiga kergesti kättesaadavad

, Valga politseijaoskonna noorsoopolitseinik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linda Oks
Linda Oks Foto: Erakogu

Märts algas politseis järgmiste Valgamaal registreeritud teadetega: 1. märtsil jõi alaealine vähemalt kaks purki õlut; 2. märtsil jõi kaks alaealist rummi ja teisal üks laps viina. Samal päeval tuli politseile ka teade, et 14aastane poiss on Otepääl tarbinud nii ohtralt alkoholi, et kiirabi pidi lapse haiglasse viima. Ka 3. märtsil tulid teated kokku kolme nooruki viinajoomise kohta.

Politsei kogemused näitavad, et mida soojemaks lähevad ilmad, seda rohkem tuleb paraku selliste juhtumitega kokku puutuda. Mitte ainult põhjusel, et säästa noorte tervist, aga ka põhjusel, et ebaadekvaatses seisundis noored satuvad pahuksisse seadusega, panevad toime rikkumisi ja mis hullem – satuvad ise õnnetuste ohvriks.

Esmaspäeval alanud kevadisel koolivaheajal on nii mõnigi laps tegevuseta ja täidab oma aega sihitu uitamise ja alkoholi pruukimisega. Olukorra tõsidust kirjeldavad ilmekalt arvud, mis näitavad, et politsei tuvastas mullu Eestis enam kui 4900 alkoholi tarvitanud alaealist ja nendele lisaks 270 müüjat, kes lastele vägijooki müüsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles