Edetabel võib jääda ajalukku

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui mulluste riigieksamite tulemuste põhjal sai Valgamaa koole pingeritta seada, siis tulevikustsenaarium võib ette näha, et taolist edetabelit haridusministeerium enam ei väljasta, vaid vaatleb igat kooli eraldi.
Kui mulluste riigieksamite tulemuste põhjal sai Valgamaa koole pingeritta seada, siis tulevikustsenaarium võib ette näha, et taolist edetabelit haridusministeerium enam ei väljasta, vaid vaatleb igat kooli eraldi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Paljudele koolijuhtidele pinnuks silmas olnud õppeasutuste edetabel tõotab peatselt asenduda uue süsteemiga, kus iga kooli edukust vaadatakse eraldi, mitte pelgalt eksamitulemuste põhjal.

Aruandes oleks suur rõhk rahuloluküsitlustel. Need viiakse õpilaste, õpetajate ja vanemate seas läbi nii põhikooli- kui gümnaasiumiastmes. Lisanduks koolijuhi kommentaar ja hulk hindeid, mille kool saab mitmesuguste näitajate eest: alates koolivägivallast ja lõpetades riigieksamite tulemustega. Uus süsteem annaks parema võimaluse särada ka väiksematel koolidel.

Valgamaalane küsis mitmelt maakonna koolijuhilt arvamust varasema ja plaanitava uue süsteemi kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles