Tanklas kopeeriti ilmselt kaardiandmeid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgas kopeeriti ilmselt pangakaartide andmeid. Foto on illustratiivne.
Valgas kopeeriti ilmselt pangakaartide andmeid. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politseile laekus 22. märtsil info, et Valgas Raja tänaval asuval automaattankla makseterminalil võib olla pangakaartide kopeerimisseade. Info kontrollimise käigus sai kahtlus kinnitust.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina kinnitas Valgamaalasele, et juhtunu asjaolude täpsemaks väljaselgitamiseks on algatatud ka kriminaalasi.

Ta selgitas, et ilmselt tegutsesid kelmid eesmärgiga kaardiandmeid kopeerides hilisemalt kontodelt raha välja võtta ja edasi kanda, mitte tasuta tankida. "Seega ei ole praegu alust arvata, et andmeid kasutades tanklateenuseid kasutati," ütles Kostina.

Võimalikke kahjukannatajaid ega kahju suurust polnud reede lõunaks tema sõnul veel tuvastatud. "Kütusefirma ja pank on informeerinud neid inimesi, keda see juhtum võib puudutada ja nad teevad omalt poolt kõik, et inimesed ei saaks kahju. Kaardid blokeeriti ja inimestele avatakse uued kaardid," kinnitas pressinõunik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles