Linna vahel keerlevad tolmupilved

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi praegu võimutseb Valga linnatänavatel tolm ja liiv, on lootust, et olukord paraneb, kui kaovad öökülmad ja imur saab tarmukamalt tänavaid puhastada.
Kuigi praegu võimutseb Valga linnatänavatel tolm ja liiv, on lootust, et olukord paraneb, kui kaovad öökülmad ja imur saab tarmukamalt tänavaid puhastada. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lumevaeselt möödunud talv on jätnud rentslitesse palju naastrehvidega sõitmisest tekkinud tolmu. Ajal, mil öised kraadid on veel miinustes, sellest aga nii kiiresti lahti ei saa.

Valga linnavalitsuse linnahooldusameti juhataja Arno Upruse sõnul ei maksa räpastes teeservades teehooldajaid süüdistada.

«Lumevaesel talvel lõhuvad naastrehvid paratamatult teed ja tekitavad tolmu pidevalt juurde. Muidu oleme alustanud tänavakoristusega siis, kui naastrehvid juba keelatud. Praegu aga oleme olukorras, kus koristama peab ja naastrehvidega sõita võib samuti,» rääkis ta. Uprus väitis, et kui naastrehvidega auto sõidab 100 kilomeetrit, tekitab ta 16 kilo tolmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles