Tee-ehitusfirma koondab mitmel pool ridu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõni neist, kes varem töötas füüsiliselt Valgas, täidab edaspidi tööülesandeid ASi TREV-2 Grupp ettevõtetes Tallinnas ja Põlvas.
Mõni neist, kes varem töötas füüsiliselt Valgas, täidab edaspidi tööülesandeid ASi TREV-2 Grupp ettevõtetes Tallinnas ja Põlvas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas liigub juba mitu nädalat kuuldus töötajate koondamisest ASi Kagu Teed Valga osakonnas. Mõni toimetusele teadaolev inimene on koondamisteate juba kätte saanud.

Selguse saamiseks pöördus Valgamaalane firma juhatuse poole. Juhatuse liige Ülo Mõttus kinnitas kuulduste õigsust, kuid rõhutas, et Kagu Teede puhul ei ole korrektne rääkida Valga ega Põlva osakonnast, kuna osakonnad ei ole moodustatud piirkonna, vaid funktsioonide järgi, näiteks hooldus-, teedeehitus- ja tehnikaosakond.

Mõttuse sõnul tegutseb AS Kagu Teed mitmes maakonnas ning praegu ongi käimas struktuurimuudatused. «Neid viime läbi kogu TREV-2 Grupis, mille üks tütarettevõtetest on Kagu Teed.»

Ettevõte alustas eelmise aasta lõpus ümberkorraldustega, mille käigus on üle vaadatud ka ASi Kagu Teed struktuur. «Ühelt poolt tähendab see piirkondlikult dubleerivate tegevuste koondumist ühte asukohta, kuid teisalt ka tugistruktuuride, haldus- ja valveteenuse ümberkorraldusi. Näiteks oleme loobunud ise koristuse ja valve korraldamisest ning tellime teenuse vastavatelt ettevõtetelt,» nentis Mõttus.

Seoses ümberkorraldustega väheneb ASi Kagu Teed töötajate arv lähikuudel seniselt 186 inimeselt 11 võrra. Enamik neist, keda koondamine puudutab, on seotud tugiüksustega – neid inimesi on kaheksa.

«Valga maakonnas räägime konkreetselt neljast inimesest, neist üks on tugi- ja kolm põhitegevuse struktuurist,» sõnas juhatuse liige. Kuna juba mõnda aega on Valgas asuva töökoja koormus väike, lõpetatakse ka selle tegevus.

Küsimusele, kuidas mõjutab Valgamaa inimesi ümberkorraldus piirkondlikult dubleerivates tegevustes, vastas Mõttus, et mõni neist, kes varem töötas füüsiliselt Valgas, täidab edaspidi tööülesandeid ülegrupiliselt Tallinnas ja Põlvas.

«Oleme kõigiga, kes ümberkorralduste tõttu meie ettevõttes enam ei jätka, proovinud leida ka ühiselt lahendusi. Soovime kindlasti inimesi toetada uue töökoha leidmisel ja korraldame töötukassaga aprillis teabepäeva,» nentis Mõttus.

Juhatuse liikme sõnul peab ettevõte tegema kõik selleks, et olla majanduslikult elujõuline ja jätkusuutlik.

«Sellest ka need ümberkorraldused, mis hõlmavad kõrvuti Kagu Teedega ka teisi meie gruppi kuuluvaid ettevõtteid Eestis,» sõnas Mõttus.

AS KAGU TEED

ASi TREV-2 Grupp tütarfirma, mis loodi 24. augustil 2012. aastal, kui ühendati AS Põlva Teed, OÜ Valga Teed ja OÜ Kolm Teed üheks ettevõtteks.

AS TREV-2 Grupp on Eesti juhtiv taristuehituse ettevõte, mis koondab kuut tütarfirmat.

Allikas: Kagu Teede koduleht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles