Põllumehed ootavad soojemat ilma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakordne lumeta talv ning üle nädala kestnud külm on oma jälje jätnud ka talivilja- ja rapsipõldudele. Kevadpäikese paistel on taliviljapõllud võtnud juba roheka jume ning loodetavasti saavad taimed pärast väetamist elujõu sisse.
Erakordne lumeta talv ning üle nädala kestnud külm on oma jälje jätnud ka talivilja- ja rapsipõldudele. Kevadpäikese paistel on taliviljapõllud võtnud juba roheka jume ning loodetavasti saavad taimed pärast väetamist elujõu sisse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sellist lumeta talve, nagu tänavu oli, ei mäleta üksi põllumees, kes Valgamaalasele kommentaare andis. Lühikest aega kestnud külm tekitas teraviljapõldudel küll kahjustusi, kuid arvatakse, et olukord väga hull ei ole.

OÜ Kesa-Agro juhi Venda Vihmanni sõnul oli taoline lumeta talv erakorraline. «Nädalajagu valitsenud külm tegi ikka kahju ka, nii taliviljale kui rapsile,» sõnas Vihmann. Kuigi kevad on juba käes, on öösiti endiselt miinuskraadid ning seetõttu on tema sõnul veel vara teha kokkuvõtteid ilmastikust põhjustatud kahjudest.

Juba lähiajal aga lähevad lahti kevadtööd. «Esimene töö ongi taliviljade väetamine. Ehk juba järgmisel nädalal saab pihta hakata,» sõnas Vihmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles