Ratastoolis naine püüab jalgele tõusta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veronika Šeršunovitši elu ei jäänud piltlikult öeldes seisma, kui saatuslik operatsioon ta ratastooli aheldas. Eelmisel aastal avas ta õmblussalongi, kus ka pulmakleite laenutab.
Veronika Šeršunovitši elu ei jäänud piltlikult öeldes seisma, kui saatuslik operatsioon ta ratastooli aheldas. Eelmisel aastal avas ta õmblussalongi, kus ka pulmakleite laenutab. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Noor naine Veronika Šeršunovitš, kes on 15 aastat ratastoolis olnud, püüab jalgele tõusta ja kogub raha taastusraviks.

Valgalanna Veronika ei saanud enam kõndida pärast Tallinnas tehtud operatsiooni, mis vigastas seljaaju. Ta oli siis 12aastane. Veronika vajas lõikust, sest tema selgroog oli kõver. Tal diagnoositi S-kujuline skolioos. Operatsiooni ajal, mil selgroogu metallist plaatidega toestati, läks aga midagi valesti, sest narkoosist ärgates laps enam jalgu ei tundnud.

«See oli puhtalt arstide süü. Veronika viidi kohe järgmisele operatsioonile. Võeti metallkonstruktsioon välja, aga see ei aidanud,» lausus Veronika õde Anastasija Nääme. «Kolm aastat hiljem paigaldati see teises kliinikus tagasi, sest Veronika selgroog oli nõrk.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles