Haldusreform Toompea prügikasti?

Heimar Lenk
, Riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimar Lenk
Heimar Lenk Foto: Erakogu

Uus valitsuskoalitsioon sinna ta viskas. Isegi regionaalministrit uues seltskonnas pole. Koalitsioonileppes räägitakse aga regionaalpoliitikast väga üldsõnaliselt. Teades Toompea telgitaguseid, võin kinnitada, et nii mõnegi Reformierakonna juhtpoliitiku arvates IRLi pakutud reformi õige koht seal ongi. Kas keegi suudab meenutada mõnda head sõna ekspeaminister Andrus Ansipi suust haldusreformi aadressil? Muidugi ei suuda, sest neid sõnu pole öeldud.

Nüüd, mil uus valitsus sünnitusvaludes vaevleb ja riigi pidamiseks raha otsib, olekski õige aeg Eesti haldusjaotus rahva seas uuesti läbi mõelda. Et aasta pärast Riigikogu valimisteks värske kava välja pakkuda. Nii mõnigi mees on selles osas juba jõudnud maavalitsuse tasemele.

Üks neist on Meremäe vallavolikogu esimees Arno Vares, kes pakub Võrumaale välja vaid ühe omavalitsuse. Selleks saaks maakond ise. Tõmbekeskus oleks Võru linn. Seega tekiks meil 15 maakondlikku omavalitsust ja veel paar suuremat linna eraldi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles