Suured tootjad lõid väikese mängust välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli aastat tagasi toodeti Tõrva kohukesevabrikus kolm miljonit glasuurkohukest aastas. Eelmise aasta lõpust valikus olnud MuMa ja Ma kohukesi poelettidelt enam aga otsida ei tasu.
Neli aastat tagasi toodeti Tõrva kohukesevabrikus kolm miljonit glasuurkohukest aastas. Eelmise aasta lõpust valikus olnud MuMa ja Ma kohukesi poelettidelt enam aga otsida ei tasu. Foto: Raivo Tasso / Delfi

Väiksel ettevõttel on keeruline suuremate seas vastu pidada – seda näitas seitse aastat tegutsenud Tõrva kohukesevabriku pankrot.

Tööstuse omanikfirma Delibalt Production OÜ asutaja, endine omanik ja juhatuse liige Andrus Mõttus lahkus ettevõtte omanikeringist pea kolm aastat tagasi.

Ta nentis, et soomlaste asemele tulnud uute omanike nägemused olid sinnajäämiseks liialt teistsugused. «See oli hetk, kui pidi raha juurde panema. Uute omanikega ei olnud klappi,» meenutas ta – lisades, et üritas ühist keelt leida pool aastat. «Ei olnud mõtet tülli minna. See oli minu otsus, et läksin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles