Heldur Tellmann: vabatahtlikku tööd ei tehta raha pärast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliitlane ja abipolitseink Heldur Tellmann on teada-tuntud tegija kogu maakonnas. Mees on tulihingeline vabatahtlik, kuna selline tegevus on tema hinnangul nii vajalik kui pakub rahulolu.
Kaitseliitlane ja abipolitseink Heldur Tellmann on teada-tuntud tegija kogu maakonnas. Mees on tulihingeline vabatahtlik, kuna selline tegevus on tema hinnangul nii vajalik kui pakub rahulolu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Järgmisel pühapäeval, 20. aprillil möödub 20 aastat abipolitseiniku staatuse jõustumisest. Kõik need paarkümmend aastat on oma panuse turvalisuse tagamisele andnud ka abipolitseinik Heldur Tellmann. Vabatahtlikku tööd nii Kaitseliidus kui abipolitseinikuna teeb ta missioonitundest, tahtest inimesi aidata.

Minuga tuli kohtuma jässakas kahemeetrine mehemürakas, kes karusele väljanägemisele vaatamata oli jutukas, sõbralik ja igati tore vestluskaaslane.

«Olen sündinud, elanud ja koolis käinud Tõrvas, kus pärast 9. klassi lõpetamist läksin õppima Helmesse, hiljem lõpetasin ka kaugõppegümnaasiumi,» alustas Tellmann enda tutvustamist. Kutsekooli lõpetamise järel läks noormees tööle turbarappa, järgnes teenistus Nõukogude armees ja tagasi tulles töö Põllumajanduskeemias. 1986. aastal läks ta keevitajaks-santehnikuks KEKi ehk kolhooside ehituskontorisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles