Abituriendid sukeldusid riigieksamite lainele

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile anti avapauk tänavustele riigieksamitele, kui eesti keele kui teise keele riigieksamit istus kirjutama 2283 noort üle Eesti, 17 neist Valga vene gümnaasiumis.

Valga abituriendid olid vahetult enne eksamit positiivselt meelestatud ning silmanähtavalt närveerivaid noori terav silm koridoris ei märganudki. Üks eksamile minejatest, Stanislav Šeptitski polnud kümme minutit enne eksami algust enda sõnul üldse närvis. «Oleme eksamiks valmistunud ju kogu kooliaja. Käisin keelekümblusklassis, seega väga suurt eraldi kordamist enne eksamit teha vaja ei olnud.»

Ka Viktoria Kortel tunnistas, et hirmu ei tunne. «Praegu on rõõmus olla – aga eks näis, mis juhtub, kui juba eksamiklassi lähen. Seda eksamit väga ei karda, sest usun, et ettevalmistus on olnud piisav. Kõige rohkem kardan inglise keele eksamit, mis veel tulemas,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles