Näited varastest: kaugemalt tulnud lätlased, näljas lapsed ja rahatud vanurid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaliselt on üks neist, kas Andrei Belov või Ave Lõhmus, saalis jalutamas. Teine hoiab klientidel silma peal turvaruumis kaamerate taga.
Tavaliselt on üks neist, kas Andrei Belov või Ave Lõhmus, saalis jalutamas. Teine hoiab klientidel silma peal turvaruumis kaamerate taga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Varas, kes pani end poes riidesse. Pikanäpumehed, kes tulevad Lätist Valmierast. Poiss, kellele vanaema puslet ei ostnud ... Valga Maximas ametis olevad firma Skarabeus turvatöötajad Ave Lõhmus ja Andrei Belov räägivad, milliseid vargaid nad kinni nabinud on.

Ave Lõhmus: «Mees võttis käru, ladus kaupa täis ning pani riietuskabiinis ennast pealaest jalatallani riidesse. Jälgisime, aga lasime tal tegutseda. Kümme minutit enne poe sulgemist läksime ütlema, et hakake kassa poole pöörduma, muidu te ei jõua ära maksta. Kärus oli kõike. Absoluutselt kõike! Kutsusime politsei. Mees ütles, et raadios kuulutati, et Maximas on täna kõik tasuta. Pärast oleme teda näinud ja ta on korralik olnud.»

Andrei Belov: «Pensionäre on päris palju, kes näppavad. Jalutasin mööda saali ja nägin, et naine paneb hakkliha korvist kotti. Hakkasime kaamerast jälgima. Tuli kassasse, aga lindi peal hakkliha ei olnud. Kutsusime turvaruumi. Ladus kauba laiali ja hakkliha oli ikka kotis. Ta nägi, et märkasin saalis, aga julges ikkagi ära võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles