Pioneerid ehitasid silla

Piret Karu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pioneerid ehitasid silla
Pioneerid ehitasid silla Foto: Eesti Kaitsevägi

Kuperjanovi jalaväepataljoni õppuse Tormihoiatus käigus ehitasid pioneeripataljoni ajateenijad kergliiklussilla üle Rõuge jõe.

«Pioneerirühmale ei olnud silla ehitamine esmakordne ja kokkuharjutanud meeskonnana said nad jalakäijate silla valmis pea nelja tunniga,» ütles pioneerirühma vanem nooremveebel Aivo Elken kaitseväe peastaabi teatel.

«Lahingutegevuses on pioneeride ülesanne lisaks vastase tõkestamisele ka oma üksustele liikuvuse tagamine. Seega on silla rajamine hea võimalus harjutada koostööd ning tagada oma üksustele võimalus ületada veetakistus kuiva jalaga.»

Sild ühendab jõe eri kallastel asuvaid harjutusalasid ja lühendab oluliselt jalgsirännakuid ühelt alalt teisele.

Kuperjanovi pataljoni viimane Kevadtormi eelne õppus Tormihoiatus algas reedel. Kolme päeva jooksul pidasid kaitseväelased lahinguid Sõmerpalu, Kanepi, Rõuge, Urvaste ja Võru vallas ning harjutasid luuretegevust ja linnalahingut Võru linnas koos kaitseliitlastega.

Õppusel olid esindatud Kuperjanovi jalaväepataljon, Viru pataljoni ja pioneeripataljoni üksused ning Kaitseliidu Võrumaa, Valgamaa ja Põlva malevad. Kokku osales ligi tuhat kaitseväelast ja kaitseliitlast.

Õppus Tormihoiatus lõppes pühapäeval näidislahinguga Võrus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles