Melu häirib vallaelanikke

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldar Veere
Kuldar Veere Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jüripäeval leidis Otepää vallavolikogu saalis aset aruteluõhtu vallarahvaga. Töises meeleolus peetud koosolekul räägiti valla kodulehe andmetel hariduse ja lasteaia, kultuuri, heakorra, tervishoiu, sotsiaalabi ja soojamajanduse teemadel.
 

Vallavanem Kuldar Veere andis ülevaate eri valdkondadest ning peatus pikemalt sooja- ja veemajandusel. Vallavanema sõnutsi on Otepääl mitu suuri investeeringuid vajavat kohta, millele plaanitakse rahastust leida eelkõige Euroopa Liidu fondidest. 2014. aasta on eelkõige plaanide tegemise aeg, info võimalike fondide kohta saab avalikuks kõige varem selle aasta sügisel-talvel.

Vallavanem tõi esile esmatähtsad valdkonnad, mille arendamisega vald tegeleb. Tähtis on tema sõnul investeerida lasteaiakohtade loomisse, praegune kehtiv uue lasteaia planeeringu maksumus saab selgeks aprilli lõpus. Remondisolev kultuurikeskus ootab samuti fondide avanemist. Ka tervisekeskus koos hooldekoduga otsib rahastusvõimalusi.

Investeerimisotsuseid ootab samuti soojamajandus – nii katlamaja kui soojatrassid. Ühe variandina on kaalumisel kesklinnas asuva katlamaja linnast välja viimine. Sooja- ja veemajanduses on arutusel võimalus teha kaks eraldi ettevõtet: üks, mis tegeleks ainult vee- ja kanalisatsiooniga, ning teine, mis tegeleks soojamajandusega.

See oleks vallavanema sõnul mõistlik ka valdade ühinemist silmas pidades. Kui vallad ühinevad, saaks valdade veemajanduse ettevõtted omavahel ühendada ja nii on lihtsam riigilt kui ka projektidest raha taotleda.

Palju küsimusi tõstatati heakorra, eeskätt just linna kalmistu kohta. Kuna kevadised hooldustööd ei ole veel lõppenud, saab probleemidele vallavalitsuse väitel hinnangu anda kuu jooksul. Otepää vallavalitsus on kalmistupidajale, EELK Otepää Maarja kogudusele, küsimused teada andnud ning koostöös asutakse neid lahendama.

Aedlinna elanikud olid rahulolematud Pühajärve pargis toimuvate üritustega, eelkõige Pühajärve jaanitulega. Elanikke häirib suurürituse melu ja külastajate käitumisega seotud probleemid. Koostöös kontserdikorraldajaga loodab vallavalitus olukorda juba sel suvel leevendada.

Kirgi küttis ka öisel ajal kesklinna baaride ümber toimuv. Vallarahva huvi on, et lõbustusasutustele oleks kehtestatud ühine öine sulgemisaeg. Seda hakkab eeldatavasti arutama volikogu.

Vallavanem Kuldar Veere ütles, et aruteluõhtu vallarahavaga kujunes igati asjalikuks ja töiseks. «Mõningatest kitsaskohtadest sain teada alles kohapeal,» sõnas vallavanem. «Panin kõik ka kirja ning asume võimaluste piires asju lahendama.»

Vallavanem julgustas kõiki mure või probleemiga pöörduma kohe vallavalitsusse. Aruteluõhtute korraldamisega on plaanis jätkata ka edaspidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles