Liikvel on kaitseväe kolonnid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtorm 2014 Valgamaal
Kevadtorm 2014 Valgamaal Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Täna, 6. mai hommikul kell 6 alustasid mitmest kaitseväe väeosast liikumist suurõppusele Kevadtorm suunduvad kolonnid.

Tallinnast liikuma asunud vahipataljoni sõidukid jõuavad Võru lähistele keskpäeval.

Kalevi pataljoni soomukid liiguvad marsruudil Tapa–Paide–Tartu–Nursipalu, kuhu jõuavad kell 11. Kalevi pataljoni Paldiskis paiknevad üksused liiguvad marsruudil Paldiski–Jüri–Tartu–Nursipalu ning marsruudil Paldiski–Saue–Pärnu–Kilingi-Nõmme–Helme.

Viru jalaväepataljoni jalaväelased ning tankitõrjujad liiguvad marsruudil Jõhvi–Mustvee–Luunja–Põlva–Võru–Misso–Murati.

Logistikapataljon jõudis õppuse alale nädalavahetusel, sidepataljon saabus oma positsioonidele Keeni põhikooli juures eile. Õhutõrjepataljon, suurtükiväepataljon ja Scoutspataljon koos liitlaste üksustega tulevad õppusele järgmisel nädalal.

Kevadtorm on kaitseväe suurim õppus, millest sel aastal võtab osa 6000 kaitseväelast, kaitseliitlast, reservväelast ning liitlasriikide üksused.

Õppus hõlmab Põlva, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakondi. Põhiosa tegevusest viiakse läbi Valgamaal. Kevadtormiga on seotud ka Ämari lennubaas, praegune kaitseväe logistikakeskus – tulevane toetuse väejuhatus – paikneb Pärnus ja toetab sealt õppust logistiliselt.

19. mail kell 14–16 on kõigil huviliste võimalik Helme lähistel jälgida näidislahingut. Kevadtorm lõpeb 23. mail piduliku rivistusega Tehvandi staadionil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles