Ohutuspäev toob kokku Lõuna-Eesti noored

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstliku hingamise õppusel. Foto on illustreeriv.
Kunstliku hingamise õppusel. Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Neljapäeval, 8. mail saavad Pühajärvel kokku ligi 170 Lõuna-Eesti koolinoort ja 20 õpetajat, et teadmisi täiendada ja end proovile panna uppuja päästmises, esmaabi andmises ning liikluskatsetes.

Ohutusõppe päev lõpetab koolitusprogrammi «Iga 1 turvaliselt 12. klassi», mille käigus läbis enam kui 450 õpilast 21 Lõuna-Eesti koolist nii vee- ja liiklusohutuse kui ka esmaabi koolituse.

Kui eelnevalt käsitleti ohutusteemasid laiemalt, siis õppepäeval saavad igast koolist seitse noort oma teadmisi praktiliste ülesannete lahendamisel kasutada ja oskusi lihvida. Ohutuspäeval saab proovida, kui raske on paati ronida märgade riietega, harjutada inimese päästmist veest ja esmaabi andmist traumade puhul, osaleda katsetes liiklusstendidel ja foorumteatris mängida läbi mitmesuguseid liiklussituatsioone.

Samuti saab oma teadmisi täiendada tervislikest eluviisidest ning liikluskultuuri ajaloost. Õpetajatel ja juhendajatel on võimalus osa saada Lõuna-Eesti pommigrupi demineerija Veikko Alliku läbiviidavast demineerimiskoolitusest ning osa võtta töötubadest. Nagu ohutuspäevadel ikka, ei puudu ka üllatus.

«Ohutuspäeva eesmärk on praktiliste tegevuste kaudu kinnistada noorte teadmisi ohutust käitumisest vees ja liikluses, õpetada neile tegutsemist õnnetuste korral ning rõhutada noorte endi vastutust õigete valikute tegemisel,» rääkis Lõuna-Eesti päästekeskuse ennetustöö büroo juhataja Erki Remmelkoor. Õppepäeva viivad läbi 35 koolitajat ja vabatahtlikku erinevatest organisatsioonidest.

Noorteprojekt 112 ehk «Iga 1 turvaliselt 12. klassi» toimub viiendat aastat. Koolituse idee pärineb Tartu maakonna traumaennetusnõukogu liikmetelt, ohutuskoolitusi korraldavad maanteeameti Lõuna regioon, Lõuna päästekeskus, PPA Lõuna prefektuur, Punase Risti maakondlikud seltsid ja maavalitsused.

Ohutusõppe päev toimub 8. mail Pühajärve puhkekeskuses. Osa võtab rekordiline arv koolinoori: 17 üldhariduskooli, kokku 24 noortegruppi Jõgeva-, Tartu-, Võru-, Valga-, Põlva- ja esmakordselt ka Viljandimaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles