Kevad toob kaasa rohkesti õnnetusi neljajalgsetega

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga loomade varjupaiga juhataja Liina Ulmi sõnul saab asutus allaaetud loomadega seoses rohkesti väljakutseid.
Valga loomade varjupaiga juhataja Liina Ulmi sõnul saab asutus allaaetud loomadega seoses rohkesti väljakutseid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalasega võttis ühendust lugeja, kes tundis muret selle üle, et tihti sõidetakse Valgas Riia tänaval sõidukitega loomadele otsa.

«Juhtusin oma koduaknast nägema juhtumit, kus koer aeti alla, kuna juht kihutas. Koera omanik karjus juhile järele, kuid juht sõitis ükskõikselt minema. Võiks ju jälgida loomi ja hoolida. Olen ise loomaomanik ja elaks seda kindlasti raskelt üle, kui minu lemmikuga midagi juhtuma peaks,» kirjutas vihje saatja.

Kui kodanik märkab Valga tänavatel surnud koduloomi, näiteks kasse või koeri, tuleb sellest teada anda Valga kodutute loomade varjupaika. Varjupaiga juhataja Liina Ulmi sõnul väljakutseid jagub. «Kevadel ja varasuvel aetakse kasse ja koeri ikka rohkem alla kui talvisel ajal, samas talvel võib olla nii, et lumi varjab surnukeha ära,» ütles Ulm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles