Kaks kaptenit ei tähenda, et laev oleks kreenis

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jorma Riivald (vasakul) ja Maanu Tafenau on mehed, kes tüürivad Mr Jakobi paati ning askeldavad peakokkadena ka köögis. Noormeeste endi sõnul koostöö sujub nagu õlitatult.
Jorma Riivald (vasakul) ja Maanu Tafenau on mehed, kes tüürivad Mr Jakobi paati ning askeldavad peakokkadena ka köögis. Noormeeste endi sõnul koostöö sujub nagu õlitatult. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jorma Riivald ja Maanu Tafenau on kaks 27aastast noormeest, kel ühist palju rohkem, kui vaid vanus. Mõlemad on lõpetanud Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli koka eriala ning mõlemad on mullu Otepää golfikeskuses uksed avanud ja tänavu 50 Eesti parima restorani hulka tunnistatud Mr Jakobi restorani omanikud ja peakokad.

«Öeldakse, et kaks kaptenit ja laev põhjas, aga kuna mõtleme ühtemoodi ja meil ei tule ette olukordi, et üks tahab minna lõunasse ja teine põhja, purjetamegi koos. Naiste suhtes on meil erinevad maitsed, aga joogi ja toidu osas sama – seega klapp on hea,» rääkis Riivald, kes on Otepäält pärit ja seal ka põhikoolis käinud. Tafenau lõpetas põhikooli Tarvastu gümnaasiumis.

Kui Riivald on kolmandat põlve kokk, siis Tafenau avastas endas kire kokkamise vastu kodus söögiga eksperimenteerides. «Mulle on lapsest saadik meeldinud kodus süüa teha. Lumepallisupi tegemine polnud juba enne kokaks õppimist mulle liialt keeruline ülesanne,» ütles Tafenau.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles