Prints Harry kirjutas end heinapõllul Lõuna-Eesti ajalukku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tema kuningliku kõrgeaususe Walesi prints Harry visiit Lõuna-Eestisse
Tema kuningliku kõrgeaususe Walesi prints Harry visiit Lõuna-Eestisse Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna hommikul maandus prints Harry helikopteriga Põlvamaale Kanepi valda Põlgaste külla, et külastada kaitseväe suurõppust Kevadtorm ning ajada oma kohalolekuga meedia pöördesse.

Punapäine naistemagnetist kõrge külaline vestles president Toomas Hendrik Ilvese ning kaitseväe juhataja Riho Terrasega ning sai seejärel põhjaliku ülevaate õppusest Kevadtorm. Seejärel suundus prints Harry vestlema ja tervitama Scoutspastaljoni võitlejaid ning Ühendkuningriigi ja Ameerika Ühendriikide kaitseväelasi, kes samuti Kevadtormist osa võtavad. Samuti andis prints üle meened viimase Afganistanis teeninud Eesti kompanii Estcoy-17 kaitseväelastele.

Pärast seda, kui prints oli tervitanud kolme riigi kaitseväelasi, kirjutasid maaväe ülem kolonel Artur Tiganik ja Duke of Lancasteri rügemendi ülem brigaadikindral Peter Rafferty alla kahe riigi sõprusleppele. Seejärel andis Rafferty Scoutspataljonile rügemendi aumärgi, mis on üldse esimene kord, kui sellise tunnustuse saab välisriigi väeüksus või üldse üksus. Varem on aumärgi pälvinud vaid üksikisikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles