Tunnustatud koolimehe tütar üllatas raamatuga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Palvadre perekond enne Valgast lahkumist 4. augustil 1952. Abikaasa Roosy (vasakult), tütar Hillo, poeg Rein ja Juhan.
Juhan Palvadre perekond enne Valgast lahkumist 4. augustil 1952. Abikaasa Roosy (vasakult), tütar Hillo, poeg Rein ja Juhan. Foto: Valga muuseum

Kauaaegse Valga koolimehe Juhan Palvadre tütar Hillo Tarvel pani kokku raamatu, mis tutvustab tema isa ja onude keerulisi saatusekäänakuid. Ühtlasi tegi ta kena üllatuse Valga muuseumile.

Raamat räägib kuuest vennast, kes olid kõik aktiivsed ühiskonnategelased ja kellest mõnigi on autori sõnul pälvinud tähelepanu nii Eestis kui kaugemalgi.

Kõige laiema tuntuse saavutas kaks vastandliku saatusega venda. Anton Palvadre oli Eesti esimene õiguskantsler, ka oli ta minister ning riigikohtu abiesimees. Jakob Palvadre aga oli Tallinnas Eesti kommunistliku pataljoni komandör ning osales brigaadi- ja diviisikomandörina Vene kodusõjas. Ent nagu autor eessõnas märgib, viis eri leeridesse neid suuresti juhus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles