Kevadtorm jõuab lõpule

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtormi näidislahing Helmes
Kevadtormi näidislahing Helmes Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 23. mail kell 11 lõpeb piduliku rivistusega Otepääl Tehvandi staadionil suurõppus Kevadtorm/ Steadfast Javelin ning nimetatakse ametisse kaitseväe veebel.

Seoses lõpurivistusega on Otepää linnas tavapärasest suurem kaitseväe transpordivahendite liikumine ajavahemikul kella 9-13. Kolonnide liikumist jälgib ja suunab sõjaväepolitsei.

Staadionile rivistuvad õppusel kokku harjutanud pataljon ning teised kaitseväe üksused, samuti on kohal kaitseväe orkester. Kaitseväelasi tervitab õppuse üldjuht, kaitseväe juhataja kindralmajor Terras, kes annab üle ka tunnustused parimatele ajateenijatele, reservväelastele ja tegevväelastele.

Tseremoonia käigus nimetatakse ametisse esimene kaitseväe veebel, kelleks saab staabiveebel Siim Saliste. Kaitseväe veebli ülesanne on olla kaitseväe juhtkonna nõuandja ja vahelüli allohvitseride ja sõdurite teenistuse korraldamisel ning allohvitseride rolli kujundamisel.

Kaitseväe suurim õppus, kus sel aastal osales ligi 6000 kaitseväelast, kaitseliitlast, reservväelast ja liitlaste sõdurit viidi läbi Lõuna-Eestis 5.-23. maini. Tegemist on suurima õppusega Põhja- ja Baltimaade piirkonnas. Alates 16. maist kannab Kevadtorm paralleelselt nime Steadfast Javelin, olles ametlik NATO õppus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles