Täna teevad abituriendid matemaatika riigieksamit

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Postimees/Scanpix

Täna, 23. mail kell 10 algav matemaatika riigieksam lõpetab gümnaasiumite ja kutseõppeasutuste lõpetajatele tänavuse riigieksamite perioodi, andis teada eksameid korraldav SA Innove.

Sellest aastast on matemaatika riigieksam kõigile gümnaasiumilõpetajatele kohustuslik. Eksaminandid said valida kitsa või laia matemaatika riigieksami. Kitsa eksami valis 4359 ja laia eksami 4343 eksaminandi.

Gümnaasiumiastmes on õpilastel võimalik õppida matemaatikat kitsa või laia ainekava alusel. Kitsas matemaatikas on kaheksa kursust, laias matemaatikas 14. Riigieksamite valikul sai kitsast matemaatikat õppinu valida laia eksami, laia matemaatikat õppinu aga valida ka kitsa eksami.

Mõlemat, nii kitsast kui laia eksamitööd hinnatakse skaalal 0–100 punkti. Eksami sooritamise tingimused on kõigile eksaminandidele samad. Eksam loetakse sooritatuks, kui eksaminand on saanud eksamil vähemalt ühe punkti.

Eksamiülesannete koostamisel suurendatakse SA Innove pressiteate kohaselt aasta-aastalt selliste ülesannete osakaalu, kus on suur osa teksti mõistmisel ning ümbritseva elulise probleemi või ülesande sidumisel konkreetse matemaatilise mudeliga.

Sellest aastast pidid õpilased gümnaasiumi lõpetamiseks sooritama eesti keele või eesti keele teise keelena, võõrkeele ja matemaatika riigieksami. Riigieksamite tulemused teatatakse õpilastele 20. juuniks.

Sihtasutus Innove läbiviidavatele riigieksamitele registreerus tänavu üle 10 500 eksaminandi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles