Suuroperatsioon käivitab politsei suvehooaja

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna, 2. juunil viib politsei kogu Eestis läbi «Kõik puhuvad» operatsioone ning juhib tähelepanu riskidele, mis joobes juhtimisega kaasnevad.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna politseimajori Veiko Kommusaare sõnul on suviti liikluses alkoholi tarvitanud juhte enam kui talvekuudel. «Suvi on külaskäikude ja koosviibimise aeg, kus tarbitakse ka alkoholi. Kui kaine autojuhi osas pole ürituse algusest peale kokku lepitud, võib kojusõit purjus juhi süül traagiliselt lõppeda.»

Kommusaar tõi välja sellegi, et ka lühikeseks jäänud öö hommikul on mõistlik enne rooli istumist oma tervislikku seisundit kontrollida ning sõpru korrale kutsuda, kui nad liiga vara autorooli minna tahavad.

Kommusaare sõnul on joobes juhtimine ohtlik nii kahanenud reaktsioonivõime kui oma võimete ülehindamise tõttu. «Väga sageli hukkuvad joobes juht või tema kaasreisijad õnnetustes, kus auto paiskub suurel kiirusel teelt välja ning juhtunu tagajärgi teeb veelgi raskemaks lahti jäetud turvavöö,» ütles ta. Politseimajor tuletab meelde, et ka jalgrattur on juht ning juht peab olema kaine.

Tänastel operatsioonidel osalevad kõikide prefektuuride politseinikud ning joobekontrolle viiakse läbi nii asulates kui asulavälistel teedel.

Sel aastal on joobes juhi süül Eestis hukkunud kuus ning saanud viga 70 inimest. Mullu põhjustasid joobes juhid 12% kõigist liiklusõnnetustest ning kolmandiku kõigist hukkunuga õnnetustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles