Tänane festivalipäev algab suure laadaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laat Valgas. Kauplemine kartulikrõpsudega.
Laat Valgas. Kauplemine kartulikrõpsudega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, laupäeval jätkub Valga-Valka linnafestival juba hommikul üheksast Liivimaa laadaga Valga kesklinnas.

Kauplejad annetavad heategevuslikule loteriile midagi oma tootevalikust. Lubatakse meeleolukat laadaprogrammi ja tegevust igas eas inimestele. Näha saab erinevate rahvuste kultuurikollektiive, kes peale esinemise pakuvad eri rahvaste toite.

Ennelõunal saab minna keskraamatukogu tagusele platsile, kus saavad huvilised valida ja sobiva raamatu tasuta kaasa võtta.

Keskpäevast tutvustatakse rahvustoite. Toidugurmaanidel on võimalik osta erinevate rahvuskultuuride esindajate valmistatud toite: grusiinide šašlõkki, lesgide lavašši, usbekkide pilaffi, osseetide pirukaid, korealaste maiusi, valgevene kartulipannkooke, moldaavlaste dolmat ja tatarlaste peremjatši.

Keskpäeval võistlevad trikimootorratturid keskraamatukogu esisel platsil võistlusel «Valga Stunt-ride 2014».

Hiljem kõlab kultuuri- ja huvialakeskuse esisel kontsert «Erinevad rahvad, erinevad kultuurid». Esinevad erinevate rahvuste kultuurikollektiivid Eestist.

Pärast seda on suur jalutuskäik lapsevankritega, kuhu saavad lapsevanemad oma võsukestega koguneda Valga Jaani kiriku parklas. Jalutuskäigule oodatakse Valka ja Valka peresid pisipõnnidega kaunistatud vankrites. Samuti tohivad lapsed ehitud nukuvankritega jalutuskäigule minna. Vankreid hindab kaksiklinna ühine žürii, jagades ka auhindu.

Lastekontserdil «Vaata, putukake, kuidas päike särab!» esinevad kaksiklinna lapsed, käib ka seebimullipuhumise võistlus «Tugevamini, rohkem, kõrgemale». Kõik mudilased, kes on valmis lõplikult lahkuma oma sõbrast lutist, võivad selle vahetada väikese auhinna vastu.

Homme on ka Valga gümnaasiumi 95. sünnipäeva pidustused ning vilistlaste spordivõistlused spordihallis.

Ka oodatakse inimesi jumalateenistusele ja pidulikule kontserdile Valga Jaani kirikus ja saab sisse astuda Valga gümnaasiumi ning Valga põhikooli nii Kungla kui Vabaduse tänaval. Vilistlased kohtuvad õhtul gümnaasiumis.

Valkas on õhtupoolikul Lugaži väljakul heategevusüritus – enampakkumine «Kõik armsad, kõik head!». Kavas on Valga koerteklubi koerte arukuse ja võimete näidisesitlus ja paraad.

Õhtul on põhjust taas Lätti minna, kus Valka laululaval kestab varahommikuni Suur rokiöö. Esinevad rokigrupid Honeymilk Rootsist, Nitroforce 9 Soomest, Percons ja Mary Jane Lätist ja teised. Enne keskööd astub lavale peaesineja, Eesti-folk metal ansambel Metsatöll.

Pühapäeva hommikulon ruladel vabalaskumine Viljandi tänavalt Tammi baarini ning samal ajal käivad Valga lahtised meistrivõistlused kiikingus.

Ennelõunal algab esimene võrride võidusõit Rimi kaubanduskeskuse juurest, saab vaadata ka rannamaadluse võistlust Pedeli rannavolle platsil, paadirallit Pedeli jõel.

Pealelõunal algab Loskutov Cup. Start antakse Raja ja Riia tänava ristmikul. Põhijooksu raja pikkuseks on 10 kilomeetrit ja kulgeb mööda Valga ja Valka linna tänavaid. Start antakse ka Loskutov Cupi lastejooksule. Pärast Loskutov Cupi põhijooksu starti näeb trikijalgratturite show`d.

Täpsemad kellajad ja muu leiab Valga linna kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles