Portaal kutsub toetama maakonna tervishoidu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annetusportaali veebilehekülg
Annetusportaali veebilehekülg Foto: Internet

Sihtasutus Terve Valgamaa on loonud internetilehekülje, et kaasata abivalmis inimesi meditsiini arendamisse.

Sihtasutuse juhatuse liikme Ivar Undi sõnul on käimas esimene projekt – raha kogumine kolposkoobi ostmiseks. Tegemist on väga vajaliku seadmega, millega on võimalik avastada varakult emakakaelavähki, mida diagnoositakse Eestis igal aastal ligi 160 naisel. «Õigeaegne avastamine on edukaks raviks ülioluline. Seadet saab transportida Valgast ka Tõrva ja Otepää tervisekeskusesse,» rääkis Unt.

«Sihtasutuse eesmärk on arendada ja parandada arstiabi võimalusi kõigi Valgamaa elanike jaoks», ütles Unt. «Kuigi elanike arv väheneb ja paljud inimesed käivad ravil mujal, tuleb leida võimalusi, et Valgamaal jätkuks kvaliteetse ravi pakkumine meie inimestele.»

Lisaks saavad inimesed annetusportaalis valida tulevaste projektide vahel, millele hakatakse ühiselt raha koguma, kuid oodatakse ka annetajate endi ideid haiglale vajamineva osas.

Annetusportaal asub aadressil toetus.valgahaigla.ee

Sihtasutuse Terve Valgamaa asutas AS Valga Haigla 2005. aastal. Terve Valgamaa eesmärk on koguda raha tervishoiu paremaks tagamiseks maakonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles