Tõrva päästjad taas medalil

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alor Kasepõld võistlusel jagaja süles voolikuliini laiali vedamas.
Alor Kasepõld võistlusel jagaja süles voolikuliini laiali vedamas. Foto: Päästeamet

Laupäeval, 7. juunil olid Rõngus Lõuna päästekeskuse kutsemeisterlikkuse võistlused, kus selgitati välja Lõuna-Eesti osavaim ja kiireim päästemeeskond.

Staadionil leidis aset võistkondade esimene jõukatsumine – lahinghargnemine päästeautoga, kus jäljendati tööd reaalsel tulekahjul. Päästjad pidid aja peale riietuma kaitseriietusse, vedama laiali voolikuliinid ja tabama veejoaga märklauda. Rajale oli seatud erinevaid takistusi, mis võistlejatel ületada tuli. Eraldi võistlesid omavahel ka päästesõidukite juhid, kelle tulemusi arvestati nii meeskondlikult kui individuaalselt.

Ainsa Valgamaa esindusena osalenud Tõrva päästekomando meeskond võitis kolmanda koha. Meeskonna liige, Tõrva päästekomando pealik Alor Kasepõld on iga-aastase Pritsumehe võistluse mitmekordne võitja, kus selgitakse vastava aasta Eesti parim päästja. Tõrva koondvõistkond sõidab juunis ka Saksamaale, kus osaleb 13.–14. juunil toimuval päästjate rahvusvahelisel jõukatsumisel.

Võiduka meeskonna koosseisus olid peale Kasepõllu Kulno Juus, Kristjan Mikk, Remo Surri ja Ivar Lupp.

Lõuna-Eesti regiooni päästekomandode omavaheline mõõduvõtmine lahinghargnemises ja vigursõidus toimus kaheksandat korda. Lisaks kutselistele päästjatele osalesid võistlusel Rõuge ja lausa kahe meeskonnaga Rõngu vabatahtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles