Suvelavastuse peaosas näeb Tõrvast pärit näitlejannat

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala suvelavastus “Valged ööd”.
Ugala suvelavastus “Valged ööd”. Foto: Ugala

Homme jõuab lavale Ugala teatri selle suve esimene uuslavastus «Valged ööd», mille lavastaja on Leino Rei ning peaosades Martin Mill ja Adeele Sepp. Lavastus põhineb Fjodor Dostojevski samanimelisel jutustusel. Etenduskoht on Viljandist 23 kilomeetri kaugusel asuv Õisu mõis.

Kümnel suveõhtul jutustatakse Õisu mõisapargis lugu, mille keskmes on armukolmnurk, kus antud lubadused ning nende murdmised kujundavad kolme noore saatuse. Lavastust raamivad ühe vana unistaja meenutused oma nooruseast, mil ta silme ees taaselustuvad kolm õhtut ja ööd, mil ta kohtus Nastenkaga, tütarlapsega, kelle süda polnud enam vaba.

Sentimentaalne noorpõlvejutustus «Valged ööd» on kirjutatud 1848. aastal ning seda peetakse Dostojevski kõige helgemaks teoseks. Jutustust on korduvalt dramatiseeritud, selle põhjal on valminud lühiooper ning mitu kuuldemängu ja filmi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles