Kaksiklinn tähistab täna juubelit

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja on valminud linna sünnipäevateemaline lillekompositsioon Kesk tänavas. Lilledest on moodustatud kiri Valga 430
Äsja on valminud linna sünnipäevateemaline lillekompositsioon Kesk tänavas. Lilledest on moodustatud kiri Valga 430 Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 11. juunil möödub 430 aastat päevast, mil Poola kuningas Stefan Bathory andis välja Valga linna esimesed privileegid. Seetõttu tähistavad kaksiklinnad Valga ja Valka oma sünnipäeva ja linn näeb välja eriti pidulik.

Linna sünnipäeva puhul on täna hommikul kella seitsmest keskpäevani Raekoja ja Jaani kiriku vahelisel alal välikohvikus võimalus istuda ja juua rahulikult koos linnajuhtidega tass kohvi ning vestelda sõbralikus atmosfääris.

«Just linna sünnipäevaks üles seatud hubases välikohvikus saab päev hea alguse, et lõbusas ja teguderohkes meeleolus üheskoos tähistada linna 430. aastapäeva,» öeldakse Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialisti edastatud infos.

Kell 11 viisid Valga ja Valka lasteaedade lapsed linnajuhid pidupäevarongkäigus kultuuri- ja huvialakeskuse ette, kus hea soovi õhupallide õhkulennutamise ja laste kontserdi ning ühise pidupäevatordi söömisega päev jätkub.

12-16aastaste noorte kahe- või kolmeliikmelisi võistkondi oodatakse aga Valga keskraamatukogus, anda start koduloolisele orienteerumismängule «Kodulinna kultuurilugu».

Täna, 430. sünnipäeva õhtul toimuva piduliku kontserdiga pannakse punkt mitu päeva kestnud Valga-Valka kaksiklinnade festivalile «Helisev Liivimaa».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles