Joobes juhi sõit lõppes kraavis

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joobes juhi sõit lõppes kraavis.
Joobes juhi sõit lõppes kraavis. Foto: Politsei

Eile, 10. juunil kella 9.25 ajal sai politsei pääasteameti häirekeskuselt teate, et Valgamaal Helme vallas Kalme-Roobe maantee 6. kilomeetril on juhtunud liiklusõnnetus, mille tagajärjel on sõiduauto teelt välja kraavi sõitnud.

Sündmuskohale saabunud politsei selgitas välja, et sõiduauto VAZ roolis olnud 62aastane ilmsete joobetunnustega Harri kaotas valesti valitud sõidukiiruse tõttu lauges vasakkurvis sõiduki üle kontrolli ning sõitis paremale poole teelt välja kraavi, kus sõiduk rullus katusele. Politsei kõrvaldas joobetunnustega mehe juhtimiselt ning alustas tema suhtes väärteomenetlust.

Peale juhi viibis liiklusõnnetusse sattunud sõidukis kolm kaasreisijat. Kaasreisijad vigastada ei saanud. Küll aga viisid meedikud autojuhi tervisekontrolliks haiglasse, kust ta pärast jälgimist ning esmaabi kodusele ravile lubati. Haiglas võeti juhilt vereproov kontrollimaks tema võimalikku joovet.

Juhi täpne joove ning turvavarutuse kasutamine sõidukis on väljaselgitamisel.

Politsei selgitas välja, et tee sündmuskohal oli kruusakattega ning kuiv, nähtavus hea. Auto rehvid vastasid nõuetele.

Valga patrullteenistuse vanemliikluspolitseinik Kaimar Karm sõnas, et joobes juhtide liiklusvoolust kõrvaldamisel on lisaks politseinikele suur osa täita kogu ühiskonnal. On ääretult oluline, et iga inimene teadvustaks, kui suur ohuallikas on joobes juht, ning teeks endast kõik oleneva, et sellised meie teedele-tänavatele ei satuks. Kas takistades teda liiklusesse minemast või siis teavitades politseid oma tähelepanekust.

«Vastutustundetu pole ainuüksi sõidukiroolis olnud ilmsete joobetunnustega mehe käitumine, aga niisamuti nende sõprade oma, kes alkoholi pruukinud juhi masinas kaasa sõita otsustasid,» lisas Karm.

Politsei julgustab kõiki liiklejaid joobekahtlusega juhti märganuna sellest korrakaitsjaid hädaabinumbril 110 teavitama, sest selline tähelepanelikkus teiste suhtes ning kiire sekkumine võib päästa inimelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles