Minister Urve Palo: kaksiklinn Valga peab tondilossidest vabanema

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norstati arendusjuht Valdeko Pihelgas (vasakult), minister Urve Palo, Norstat Eesti ASi Valga kontori juht Julija Helm ja Läti küsitlejate juht Olegs Matvijenko
Norstati arendusjuht Valdeko Pihelgas (vasakult), minister Urve Palo, Norstat Eesti ASi Valga kontori juht Julija Helm ja Läti küsitlejate juht Olegs Matvijenko Foto: Kaspar Küünarpuu

Eile ja täna Valgamaal ettevõtteid külastanud, maavanema ja Valga linnapeaga kohtunud majandus- ja taristuminister Urve Palo sõnul on Valga jaoks oluline vabaneda kesklinna reostavatest tondilossidest.

«Kõik on kinni keskkonnas. Ligi sada pooltühja ja eraomanikele kuuluvat kortermaja kesklinnas mõjutavad kohalikke elanikke, olemasolevaid ettevõtjaid ja ka potentsiaalseid välisinvestoreid, turistidest rääkimata,» ütles Palo.

Valgas on 290 kortermaja, neist 87 selliseid, kus kolmandik korteritest on tühjad. Nendest omakorda 44 protsenti on sellised, kus ei ole ühtegi elanikku. Suur osa sellistest majadest asuvad kesklinnas ning ükski neist ei kuulu linnale. See on kaasa toonud olukorra, kus korterite hinnad on nii odavad, et omanikel ei tasu hoonete kordategemisse investeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles