Täna avatakse Kaitseliidu Valgamaa maleva staabi- ja tagalakeskus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Valgamaa maleva praegune staabihoone Võru tänaval on kehvas seisundis ega vasta kaitseliitlaste vajadustele.
Kaitseliidu Valgamaa maleva praegune staabihoone Võru tänaval on kehvas seisundis ega vasta kaitseliitlaste vajadustele. Foto: Heino Käos

Kaitseminister Sven Mikser ja Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili avavad täna Valgas Kaitseliidu Valgamaa maleva renoveeritud staabihoone ja uusehitisena rajatud tagalakeskuse.

Rekonstrueeriti 1250 m2 suurune staabihoone (sh. relvaruumid, õppeklassid, kabinetid, ruumid eriorganisatsioonidele ja Valga üksikkompaniile) ja uusehitusena rajati 670 m2 suurune laohoone/töökoda. Lisaks rajati piirdeaed, sidemast, parklad ja haljastus.

Valgamaa maleva staabi- ja tagalakeskuse ehitustööd tegi AS Semuehitus tööde maksumus oli pea kolm miljonit eurot.

Tegemist oli viimase Kaitseliidu maleva staabihoonega, mida köeti ahjudega, nüüd on objekti küte maasoojuspumpade abil.

Valgamaa malevale taristu arendamise valdkonnas puhkuseks aega ei ole - hetkel toimuvad intensiivselt Valgamaa maleva Metsniku 300m välilasketiiru projekteerimistööd ja Kaitseliidu järgmine välilasketiir valmib sügisel 2015.

Tuleval kevadel valmivad Jõgeva maleva uue staabi- ja tagalakeskuse ehitustööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles