Töövõimereform lõhub valitsuse?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimar Lenk, Riigikogu liige(Keskerakond)
Heimar Lenk, Riigikogu liige(Keskerakond) Foto: Erakogu

«Summad, mis reformi ellu rakendamiseks kavatsetakse kulutada, äratavad aukartust. Kokku maksaks reform 350 miljonit eurot, millest 180 miljonit saadakse eurofondidest. Võrdluseks toon 42 miljonit eurot, mis kuluks haldusreformi tegemiseks. Julgen karta, et töövõimereformist võib saada ka omamoodi riiklik rahapesu, kus kogu summat ei kasutatagi reformiks, vaid hoopis muudel eesmärkidel.»

Ka nii võib minna, kui sotsid selja sirgeks ajaks. Kuid seda pole ajaloos veel juhtunud. Nii võimegi saada seaduse, mis lööb meie haprasse sotsiaalsüsteemi järjekordse mõra.

Toompea saalis ei tehta saladust, et reformi tehakse riigi raha kokku hoidmiseks. Kõige nõrgemaid on lihtne nöörida. Või nagu ütles nüüd opositsiooni kuuluv endine sotsiaalkomisjoni juht Margus Tsahkna, on kavas töövõimetuspensionide raha kantida pensionikassast töötukassa alla. See annaks võimaluse raha hoopis vabamalt kasutada kui seni. Näiteks eelarve aukude lappimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles