Tankla malevlased on asunud tegudele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa noored malevas. Malevlased tegid tööd vana talumaja ümbruses.
Valgamaa noored malevas. Malevlased tegid tööd vana talumaja ümbruses. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval algas esimene üle Valgamaa aset leidev «Tankla õpilasmalev 2014». Kahe nädala jagu kestvas malevas osalevad 15–20aastased noored.

Maleva kuus rühma on endale koha leidnud Annimatsil, Lüllemäel, Kaagjärvel, Sangastes, Helmes ja Tahevas. Töid, mida noored teevad, on mitmesuguseid. Mõnel pool niidavad malevlased muru, korrastavad metsaalust ja rohivad. Teisal tehakse heinatöid ja korjatakse kive. Lüllemäe rühmast on osa noori leidnud tööd Nakatul, lammutades seal ajahambast puretud kuure. Valgamaalane käis uurimas, kuidas malevasuvi Nakatul alanud on.

Rühmajuht Piret Seene sõnul on töö lihtne ja noortele jõukohane. «Eile saime ühe kuuri lammutamisega ühele poole. Noored olid tublid ja töö edenes kiiresti. Täna hakkasime teist kuuri lammutama. Kui see tehtud, asume maja kallale. Maha me seda ei lammuta, aga eemaldame vana krohvi ja koristame seest kõik ära,» kirjeldas rühmajuht töid ja tegemisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles