Kammermuusika suvefestival jõuab ka Palupera mõisasse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palupera mõisakool
Palupera mõisakool Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Koostöös Eesti Mõisakoolide Ühenduse külastusmänguga «Unustatud mõisad» korraldab muusikasõprade selts nüüd juba viiendat korda kammermuusika suvefestivali «Mõisamängud». Festival leiab aset külastusmängus osalevates mõisates ja vastavatel külastuspäevadel. Üks neist päevadest oli 29. mail, järgmised tulemas 12.–13. ja 25.–26. juulil ning 9. augustil. Ajaloolises ja hubases õhkkonnas kohtuvad mõisalood, mängud ja muusika.

Selle aasta festivalil esinevad mõisates üle Eesti klarnetist Toomas Vavilov, flötist Leonora Palu, elektronmuusikud Indrek Palu ning Malle Maltis, sopran Kai Kallastu, metsosopran Merle Silmato (Soome/Eesti), viiulimängijad Alexis Roussine (Prantsusmaa) ja Mari-Liis Päkk (USA/Eesti), tšellist Jason Calloway (USA), klaveriduo KeAmo ning pianist ja festivali kunstiline juht Diana Liiv.

Kontserdid «Neli hetke, kolm lille» on 13. juulil kell 15 Palupera mõisas Valgamaal ja kell 18 Voltveti ehk Tihemetsa mõisas Pärnumaal. Soome üks tuntumaid nüüdisheliloojaid Kaija Saariaho on loonud tsüklis «Neli hetke» («Quatre instants») hõrgu sopranipartii kõrvale kirgliku ning ülivirtuoosse klaveripartii, kus kohati on soovitatud pianistile sõrmede kaitsmiseks mängida lausa siidkinnastega.

Tsüklis kasutatud poeetiliste ning filosoofilisete laulutekstide autor on Saariaho loominguga lähedalt seotud Liibanoni kirjanik Amin Maalouf, kes on olnud ka kõikide tema ooperite libretist. Tänapäeval Pariisis elava soome helilooja Kaija Saariaho muusika kõrval kõlavad kontsertidel ka eesti armastatud klassiku Veljo Tormise värvikatest miniatuuridest koosnevad laulutsüklid. Esinevad sopran Kai Kallastu ja pianist Diana Liiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles